Шок, шок,шок 🫣, дорогі друзі.
Шок, шок,шок 🫣, дорогі друзі.

Шок, шок,шок 🫣, дорогі друзі.

«1984» - найстрашніша книга у моєму житті. Так-так, король жахів Кінг нервово курить осторонь разом із своїми Лангольєрами та Воно. Тому що, на відміну від цих "страшилок", світ Оруелла правдивий, цим і страшний.
Люди, вони такі ніжні створіння, що з ними можна зробити все, що завгодно. Людина слабка, і коли їй боляче і страшно - вона здатна на будь-яку зраду, навіть зраду самого себе. Особливо, якщо знає, що визволення у вигляді смерті від цього страху та цього болю йому не дочекатися. У мене просто волосся вставало дибки від пізнання. Від усвідомлення того, що зараз відрощує собі перші псевдоніжки, але вже цілком життєздатне для того, щоб перетворитися в монстра. Один Старший Брат у нас уже був, Батьком Народів називався, але тоді чогось не зрослося, можливо, не вистачило технічного рівня, можливо, надто мужніх людей виховувала компартія, а з такими важче. Послідовники, знову ж таки, думали більше про себе, а не про благо партії.

«Колгосп тварин» - не про конкретну політичну систему, ця книга про людей, які за будь-якої системи стають звірами. І нехай за основу книги взято комуністичний устрій СРСР, навряд чи хтось кине в мене камінь, якщо я скажу, що все те саме можна спостерігати і в нашому улюбленому демократичному суспільстві.
Це книга шаблон. Оруелл класифікував людей, як колись Ліннеї тварин, і описав кожен вид.
«Колгосп тварин» - повчальна та цікава казка. Цікава насамперед тим, що й зараз дуже близька до реалій нашого життя. Комунізм, монархія, демократія – яка різниця, адже не ім'я робить людину, а людина ім'я. І поки до влади приходитимуть низькі у своїх душевних поривах свині, жадібні до власного звеличення, не важливо в якій країні житиме людина, нічого доброго вона все одно не побачить...

Є над чим задуматись 🤔

🟢 Купити книгу 1984 🟢

🟢 Купити книгу Колгосп тварин 🟢

Відгук @_chornolutska

#оруелл #колгосптварин #1984 #bsl_класика

Написати коментар