І так, і ні
І так, і ні

І так, і ні 🤔

Це біографічна розповідь про те, як жінка спершу загнала себе у повну сраку, а потім вибралась. Важко, стресово, депресивного, істерично, хворобливо.

Маріанні 36, вона самотня фрилансерка, пише статті для декількох журналів і газет. Жінка любить відриватися, пити алкоголь кожен день для неї це норма. Щоразу після ранку з похміллям, дає обіцянку — менше пити і взагалі змінити життя. Вона так часто собі це говорила, що згодом стала одержима цією думкою.

Маріанна вирішила провести експеримент. Щомісяця вона читатиме одну книжку про саморозвиток і виконуватиме всі поради, які там є. Це, на її думку, має зробити з неї ідеальну та заможну жінку, а ще знайти ідеального чоловіка.

Перший місяць усе було чудово, Маріанна поборола всі свої страхи і дійшла до думки, що деякі навіть не варто було, адже мати страхи це нормально. Наприклад, стрибаючи з парашутом, вона нічого не відчувала.

Далі жінка захотіла владнати справу з фінансами. Борг був великий, але його можна було позбутися, якщо взятися працювати над доходами і витратами… Лютий був важким. З того моменту вона часто плакала.

Маріанна не те, щоб не ставала кращою версією, не владнала жодну зі сфер життя, а й ще ближче загнала себе до прірви, з якої немає виходу. Курси, книжки, ритуали, медитація, йога, масажі, дієти, розмови з ангелами, експерименти над зовнішністю, семінари, конференції, духовні практики і безліч інших штук. Усе було не те.

Поки Маріанна не розібралась у собі, в справжніх бажаннях і можливістях, а найголовніше — не зрозуміла, що головною помилкою було відштовхування близьких людей. Вона стала егоїсткою, яка нікого, окрім себе, не помічала.

Маріанна пройшла важкий шлях до пізнання себе. Якісь книжки й справді їй допомогли, але лише тоді, коли вона тверезо оцінювала поради, які там були, а не сліпо виконувала все. Завжди потрібно слухати внутрішній голос, і серце, і розум. Це класний тандем.

Кидатися у крайнощі — погана ідея, має бути баланс.

Книжка суперська, раджу ❤️

Дякуємо @khrystyna_lonchyna за відгук 🤍

🟢 Купити книгу Допоможіть! Чи дійсно книжки про саморозвиток здатні змінити життя 🟢

#bsl_саморозвиток

Написати коментар