Що насправді необхідно дитині?
Що насправді необхідно дитині?

Що насправді необхідно дитині?

Це питання цікавить всіх батьків. Кожен бажає своїй дитині тільки кращого. Але не кожен знає, що саме це повинно бути. Деякі жертвують особистим життям, власним комфортом і потребами заради того, щоб дитині було добре. Складається враження, ніби-то діти не цінують всього того, що батьки роблять для них. Деяких батьків така ситуація доводить до відчаю.

Існує певна причина, чому ваша дитина так себе поводить. Спитайте себе: звідки візьметься у дитини любов і подяка для того, щоб дарувати її батькам? Правильно – від батьків. Ваші умови життя, спосіб взаємодії з дитиною визначають, чим наповнюється її душа. Ви вирішуєте, що саме в неї вливається, незалежно від того, відбувається це свідомо чи ні. Якщо ви незадоволені тим, що вам дає ваша дитина, – робіть висновки.

Ніхто не говорить про те, що ви не любите свою дитину і не дбаєте про неї. Просто зверніть увагу на те, чи досягає ваша любов і турбота її серця. Любов і турботу до дітей варто проявляти в прийнятні для них формі. Ви ж не запропонуєте однорічній дитині шматок відвареної яловичини? Аби малюк зміг проковтнути і засвоїти м'ясо, його необхідно подати в прийнятній для нього формі пюре. Інакше корисні для дитини поживні речовини не просто не засвояться, вони навіть не потраплять до організму.

З проявом любові до дітей діє такий самий принцип. Виявляти любов до дитини – це значить робити те, що їй необхідно. Аби розібратися у тому, які потреби є у наших дітей, можна скористатися ідеями піраміди потреб Абрахама Маслоу. У дитини, як і у будь-якої дорослої людини, є ряд базових основних потреб. Навчіться розуміти їх і ваша дитина змінить до вас ставлення. Як це зробити знає Дмитро Капрачов. У його книзі «Як дати дитині все без грошей та зв’язків» є відповіді на всі питання, що хвилюють батьків.

💚 Карпачов про виховання дітей, книга українською мовою.

#bsl_вихованнядітей
#bsl_психологія
#вихованнядітей

Link to Instagram

Написати коментар