Ця книга не про поспіх
Ця книга не про поспіх

Ця книга не про поспіх читання 💭

На мою думку, її покликання зовсім в іншому - щоденне занурення у стоїчну мудрість.

Такого я ніколи не читала, та й власне не відчувала потреби в літературі подібного роду. Але останні місяці відчула гостру необхідність пройти свій шлях через стоїчну філософію і спробувати практикувати її вчення щодня з власними рефлексіями», - поділилася своїми враженнями про книжку «Стоїцизм на кожен день» букблогерка @my_book_escape.

💭 Стоїцизм - стародавня філософія. Вона стверджує, що чеснота (самоконтроль, сміливість, справедливість та мудрість) - це щастя. Щоб досягти чесноти і таким чином жити щасливо, потрібно опанувати три стоїчні дисципліни: сприйняття, дія і воля (як ви бачите світ; як ви дієте на основі побаченого; що відчуваєте, коли втрачаєте над цим контроль).

Щоденний стоїк - це путівник з вправ, а не історія стоїцизму. Його мета - допомогти вам зрозуміти згадані три дисципліни і спробувати застосувати уроки кожної з них. Саме пояснені сучасною мовою уроки та поради - це, як на мене, надзвичайна особливість цієї книги.

І хоч я написала, що ця книга не про поспіх, проте, будьмо відвертими, далеко не всі мають час і достатньо мотивації, досліджувати оригінальні праці стоїків, першоджерела такої літератури, часто насправді важко читати.

Стоїцизм сповнений важливих уроків, але їх можна пропустити, під час боротьби з текстами Марка Аврелія та листів Сенеки.
Тому автори книги зробили уроки стоїків простими для розуміння та застосування, 366 уроків на кожен день року, як на мене дуже ефективний спосіб читання та практики.

Кілька хвилин на день можна знайти для 1-2 сторінок і при бажанні не раз повернутися до конкретного уроку протягом дня (бо якщо чесно, більшість мені хочеться вивчити напамʼять).

В силу обставин, що зараз нас оточують, мені дуже хочеться порекомендувати цю книгу всім, хто хоче пізнати мистецтво життя без постійних хвилювань чи очікувань щодо речей, яких ми не можемо контролювати, зосереджуючись на тому, що справді можна змінити.

🟢 Купити книгу Стоїцизм на кожен день. 366 роздумів про мудрість, стійкість і мистецтво жити 🟢

#стоїцизмнакожендень #стоїцизм #сенека #райанхолидей #стивенхансельман

Написати коментар